Egyesületünk ez évtől kezdődően a tavaszi horgászversenyével emlékezik meg volt horgásztársunkról, Timku Lászlóról (1954-2023). Laci az egyesület alapító tagjai közé tartozott, egészen a haláláig aktívan részt vett az egyesület munkájában. Nyugodjon békében!

Az eseményen összesen 68 fő horgász méretette meg magát (gyerek-ifjúsági 8 fő, felnőtt 60 fő). A tavalyi évhez hasonlóan az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy a versenyzők között köszönthettük Haraszkó Csabát az országos versenyhorgász bizottság tagját, a pontyfogó horgászsport szagág, szakágvezetőjét, a felnőtt férfi nemzeti válogatott szövetségi kapitányát. A köszöntő és horgászhelyek kihúzását követően minden versenyző elfoglalta a helyét és nekilátott az etetőanyagok keverésének. A verseny 07-12 óra között zajlott le. A versenyzőknek és a szervezőknek az időjárásra nem lehetett panaszuk. A jó időben a halak is a versenyzők kedvében jártak, hiszen az utóbbi évek egyik legjobb fogási eredménye született. Az utóbbi évek tudatos gazdálkodásának is köszönhetően több mint 101 kg. halat sikerült zsákmányolni. A pontyok mellett sikerült amurokat, compókat, dévérkeszegeket és kárászokat is horogra csalni.

A verseny kategóriánkénti első három helyezettje éremmel és ajándékutalvánnyal lett gazdagabb, illetve a Timku család felajánlásának köszönhetően mindkét kategória első helyezettje serleggel is gazdagodott. Haraszkó Csaba felajánlásának köszönhetően a negyedik helyezettek sem tértek haza üres kézzel. Egy anonim felajánlásnak köszönhetően a helyezést el nem érő gyerekek is apróbb ajándékoknak örülhettek.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők ízletes babgulyás ebédet fogyasztottak el, ahol volt idő az élmények és tapasztalatok megbeszélésére is.

Köszönet minden egyesületi tagnak a részvételért!

A Timku családnak, Haraszkó Csabának és az anonim horgásztársnak utólagosan is hálás köszönetünk a felajánlásaikért!

Eredmények:
Felnőtt:
1. Kotricz József 8,65 kg.
2. Szabolcsi János 7,67 kg.
3. Driszku József 6,59 kg.
4. Schilling Gergő 5,87 kg.

Gyerek-Ifi:
1. Kiss Levente Tibor 0,16 kg.
2. Balogh Virginia 0,05 kg.
3. Boros Botond 0,04 kg.
4. Kiss Dorina

Legnagyobb halat fogó különdíj: Kotricz József 4,68 kg.

Képek:

További képek FACEBOOK!