Az idén 27 éves Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2023. május 06. napján rendezte meg a tavaszi horgászversenyét. Az eseményen összesen 59 fő horgász méretette meg magát (gyerek-ifjúsági 5 fő, felnőtt 54 fő).

Nagy megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy a versenyzők között köszönthettük Haraszkó Csabát az országos versenyhorgász bizottság tagját, a pontyfogó horgászsport szagág, szakágvezetőjét, a felnőtt férfi nemzeti válogatott szövetségi kapitányát. A köszöntő és horgászhelyek kihúzását követően minden versenyző elfoglalta a helyét és nekilátott az etetőanyagok keverésének. A verseny 07-12 óra között zajlott le.

A versenyzőknek és a szervezőknek az időjárásra nem lehetett panaszuk, sajnos a fogások már nem úgy alakultak, ahogy szerették volna, a verseny előtti pontytelepítés ellenére mindösszesen 21 db-ot (31.32 kg) sikerült horogra csalni. A pontyokon kívül még néhány dévérkeszeg, kárász és compó került a haltartókba. A gyerek-ifi versenyzőknek sajnos nem sikerült halat fogni, ezért az ő esetükben a helyezések sorsolás útján kerültek meghatározásra.

A verseny kategóriánkénti első három helyezettje éremmel és ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők ízletes babgulyás ebédet fogyasztottak el, ahol volt idő az élmények és tapasztalatok megbeszélésére is.

Köszönet minden egyesületi tagnak a részvételért.

Eredmények:

Felnőtt:
1. Dávid Péter 4,25 kg.
2. Schmilig Gergő 3,18 kg.
3. Zsiros Tibor 3,03 kg.
4. Pál László 2,73 kg.
5. Haraszkó Csaba 2,66 kg.
6. Gerebenics Viktor 2,65 kg.

Gyerek-Ifi:
1. Pályi Attila
2. Makula Milán
3. Karakó Viktória

Legnagyobb halat fogó különdíj (Málik László felajánlása):
Gerebenics Viktor 2,57 kg.