A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2023. év május 27. napján immár kilencedik alkalommal rendezte meg gyermeknapi horgászversenyét. A versenyre 23 fő nevezett, közülük 16 fő az alsó tagozatot, míg 7 fő a felső tagozatot képviselte. A megmérettetésen kilenc kislány és tizennégy kisfiú mérte össze a tudását.

A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, egy spicc botos úszós készség volt engedélyezett. A versenyen kötelező volt a szülői felügyelet. Az esemény végig napsütéses időben zajlott, melyhez enyhe északi szél társult. A két órás verseny a kiírásnak megfelelően kilenc órakor elkezdődött. A gyerekek többnyire apró kárászokat, compókat és dévérkeszegeket zsákmányoltak.

A verseny lefújását követően került sor a halacskák megszámlálása, majd azt követően az eredményhirdetésre. Mindkét korosztály első három helyezettei a MOHOSZ által kiírt pályázaton elnyert ajándékokat kapták, valamint a rendező egyesület támogatása által éremmel is gazdagodtak. A rendező egyesület támogatása által valamennyi résztvevő gyerek ajándékot kapott, illetve a legkisebb halat fogó versenyző különdíjban részesült. A verseny zárásaként valamennyi gyerek kapott egy menüt a közeli gyorsétteremből. Összességében megállapíthatjuk, hogy minden gyerek ajándékokkal és élményekkel telve térhetett haza.

Díjazottak:

alsó tagozat:
I. helyezett: Bakos Milán
II. helyezett: Palotás Levente
III. helyezett: Szanyi Martin

felső tagozat:
I. helyezett: Kulcsár Lili
II. helyezett: Kovács Márk Noel
III. helyezett: Makula Milán

legkisebb halat fogó különdíj: Bakos Lili

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

Képek a versenyről: