Versenykiírás 2023.07.22-2023.07.23. (szombat-vasárnap)

I. Bujtosi harcsafogó horgászverseny

Tisztelt Horgásztársak!

A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2023. július 22-én a Bujtosi tavakon nyílt nevezésű harcsafogó csapat horgászversenyt rendez 200.000 Ft.-os összdíjazással.

A verseny napján 2023.07.22-én 0.0 órától 2023.07.23-án 10.00 óráig horgászati tilalom lép életbe a tó egész területére (kivéve a versenyzők).

A verseny egyfordulós, az országos versenyszabályzat szerint kerül megrendezésre. A versenykiírás az adott versenyre vonatkozó részletszabályokat, kikötéseket és pontosításokat tartalmazza.

A versenyre kizárólag csapatok nevezhetnek (egy csapat 2 főből áll+1 fő segítő igény esetén, de a segítő nem horgászhat). A horgászverseny 10 fő csapat alatti nevezés esetén nem kerül megrendezésre. A versenyen induló csapatok száma limitált: 19 csapatot tudunk elhelyezni a tavon, amely szektorokra lesz felosztva. A csapatoknak egymást zavarni szigorúan tilos! Aki a szabályok ellen vét, az azonnali kizárást von maga után. A helyeket nyilvános sorsolással a helyszínen fogjuk kiosztani. Gépjárművel a horgászhelyek közelébe csak a be és kipakolás idejére lehet beállni. A tó átlagos vízmélysége 150-160 cm. Egy csapat egyszerre legfeljebb négy bottal (2 bot/fő) horgászhat. Botonként 2 db. egyágú horog szerelhető, hármas, kettes és bármilyen más többágú horog használata tilos. A versenyen csónak (csak elektromos és evezős), halradar, szonár és GPS használata megengedett. A versenyen partról dobva, és csónakból behúzva egyaránt lehet horgászni, de a horgászat csak a partról történhet. A csónakból horgászni, pergetni tilos! A horgászathoz szükséges eszközökről a csónaktól kezdődően a fejlámpán keresztül egészen az önakasztós módszerhez szükséges karókig a csapatoknak kell gondoskodni. Csaliként használható: élő vagy élettelen csalihal (védett és méretkorlátozás alá eső halak használata tilos) kagyló, tintahal, giliszta, nadály, harcsapellet és bojli. Minden csapatnak rendelkeznie kell nagyméretű harcsaponyvával/ponty bölcsővel, szilikonnal vagy gumival védett pányvával. A verseny ideje alatt folyamatos mérlegelést végzünk, fényképezést követően a halak áttelepítéséről a szervezők gondoskodnak. A versenyzők csapatonként, az általuk fogottakból 1 db. 10 kg. alatti harcsát elvihetnek. A versenyben csak a szürkeharcsa kerül értékelésre hosszmérettől függetlenül (fogott súly alapján). A versenyzőknek a verseny végeztével a horgászhelyeket tiszta állapotban kell hagyniuk.

A versenyre nevezett csapatok elfogadják a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt és kinyilatkozzák, hogy egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek, és elfogadják, hogy a verseny szervezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetőek.

Nevezés és nevezési díj befizetése:

Nevezési díj: 20.000 Ft/csapat

Nevezési és befizetési határidő: 2023.07.19-ig

A versenyen való részvétel előzetes online regisztrációhoz van kötve. A mellékelt jelentkezési lapot kell kitöltve megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A jelentkezési lap letölthető: www.bujtoshe.hu oldalon. A regisztráció a nevezési díj befizetésével válik elfogadottá, melyről e-mailben visszaigazolást küldünk. A versenyen történő indulás jogát a befizetési sorrend határozza meg, nem pedig a nevezési sorrend. A nevezési díjat legkésőbb 2023.07.15-ig kell befizetni, a verseny helyszínén erre már nem lesz lehetőség. Az első 19 csapat, akik határidőben teljesítik a nevezési díj befizetését jogosultak a versenyen való részvételre.
 

Befizetés kizárólag utalással: Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 11993300-04311474 (Erste Bank Hungary Zrt.) közlemény rovatba kérjük feltüntetni a csapat nevét.

Amennyiben 10 fő alatti csapat nevez és a verseny nem kerül megrendezésre, a befizetett nevezési díjak automatikusan visszautalásra kerülnek. Amennyiben az első 19 csapat befizetése megérkezik, és azon felül érkezne még befizetés természetesen az is visszautalásra kerül. Csak az a csapat fizesse be a nevezési díjat, aki biztosan részt tud venni a versenyen, mert a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni, azt a verseny szervezésére fordítjuk. A szervező vállalja, hogy visszatéríti a befizetett nevezési díjat annak a regisztrált csapatnak, akik visszalépésük esetén maguk helyett új csapatot tudnak beléptetni.

A verseny díjazása: I-III helyezett párosok serleget és vásárlási utalványt nyernek.

I. hely: 100.000 Ft.
II. hely: 60.000 Ft
III. hely: 40.000 Ft.

A nyeremények csak halfogás esetén kerülnek kiosztásra, sorsolással megállapított eredmény nincs.

A verseny lebonyolítása:

2023.07.22:
7.50 Gyülekező a tóparton
8.00 Megnyitó, szabályok ismertetése
8.15 Horgászhelyek sorsolása
8.30 Horgászhelyek elfoglalása, előkészületek
9.00 Verseny kezdete

2023.07.23
9.00 Verseny vége
9.30 Találkozó a gyülekező helyen.
Fogási eredmények összesítését követően eredményhirdetés

Eredményes horgászatot és jó versenyzést kíván a Bujtos He. vezetősége.


JELENTKEZÉSI LAP letöltése