A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2023. augusztus 18-19. napján rendezett horgásztanodát 6-16 év közötti iskolás gyerek számára Nyíregyházán a Bujtosi tavakon. A rendezvény a MOHOSZ, valamint a rendező egyesület támogatása által valósult meg.

Az eseményen összesen 20 gyerek vett részt. Napközis jellegű tanoda volt, a gyerekek részére tízórai és ebéd volt biztosítva. A résztvevők a tanoda megnyítását követően balesetvédelmi oktatásban részesültek, majd kiscsoportos foglalkozások keretében oktatásban részesültek az alapvető horgászati ismeretekből. Volt célbadobás, úszós szerelék készítés, halfelismerés.

A délután folyamán megtanulták az etetőanyag helyes elkészítését, a csontkukac horogra tűzését, majd segítők irányítása mellett spiccbotos horgászatra került sor. A második nap elején az előző nap tanult alapismeretek átismétlését követően szintfelmérésekre került sor, majd ezt követően horgászverseny került lebonyolításra. A verseny során a gyerekek többségének sikerült halat fogni. A zsákmány apró pontyokból, kárászokból és compóból állt. A versenyt a kifogott halak darabszáma döntötte el. Az alsó és felső tagozat első három helyezettei érem és tárgy jutalomban részesült, de valamennyi résztvevő gyerek új ismeretekkel gazdagodva, élményekkel telve térhetett haza.

Díjazottak:
alsó tagozat:
I. helyezett: Palotás Levente
II. helyezett: Nagy Gergő
III. helyezett: Kelemen András

felső tagozat:
I. helyezett: Kovács Márk Noel
II. helyezett: Barbinek Csanád
III. helyezett: Banu Barnabás

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.