A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2022. év május 21. napján immár nyolcadik alkalommal rendezte meg gyermeknapi horgászversenyét. A versenyre 22 fő nevezett, közülük 7 fő az alsó tagozatot, míg 15 fő a felső tagozatot képviselte. A megmérettetésen hat kislány is harcba szállt, mint később kiderült volt, aki igen eredményesen.

A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, egy spicc botos úszós készség volt engedélyezett. A versenyen kötelező volt a szülői felügyelet. Az eseményt az időjárás nem igazán fogadta a kegyeibe, mert a csepergélő esőt váltó meleg idő nem tett jót a halak étvágyának. A két órás verseny a kiírásnak megfelelően kilenc órakor elkezdődött. A gyerekek többnyire apró kárászokat, dévérkeszegeket zsákmányoltak.

A verseny lefújását követően került sor a halacskák megszámlálása, majd azt követően az eredményhirdetésre. Mindkét korosztály első három helyezettei a MOHOSZ által kiírt pályázaton elnyert ajándékokat kapták, valamint a rendező egyesület támogatása által éremmel és kupával is gazdagodtak. A rendező egyesület támogatása által mindkét korosztály negyedik és ötödik helyezettei és a legkisebb halat fogó versenyző is díjazásban részesült.

A verseny zárásaként valamennyi gyerek kapott egy menüt a közeli gyorsétteremből. Összességében megállapíthatjuk, hogy minden gyerek élményekkel gazdagodva térhetett haza.

Díjazottak:

alsó tagozat:
I. helyezett: Dicső Botond 3 db.
II. helyezett: Pályi Attila 2 db.
III. helyezett: Bakos Milán 2 db.
IV. helyezett: Repka Eszter 2 db.
V. helyezett: Bakos Lili 0 db.

felső tagozat:
I. helyezett: Kulcsár Lili 12 db.
II. helyezett: Révész Bende 7 db.
III. helyezett: Bihary Gergő 4 db.
IV. helyezett: Járosi Botond 2 db.
V. helyezett: Makula Milán 1 db.

legkisebb halat fogó különdíj: Jávor Milán

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.