A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2022. augusztus 12-13. napján már ötödik alkalommal rendezett horgásztanodát 6-14 év közötti általános iskolás gyerek számára Nyíregyházán a Bujtosi tavakon.

A rendezvény a MOHOSZ, valamint a rendező egyesület támogatása által valósult meg. Az eseményen összesen 23 gyerek vett részt. Napközis jellegű tanoda volt, a gyerekek részére tízórai és ebéd volt biztosítva. A résztvevők a tanoda megnyítását követően balesetvédelmi oktatásban részesültek, majd kiscsoportos foglalkozások keretében oktatásban részesültek az alapvető horgászati ismeretekből. Volt célbadobás, horogkötés, halfelismerés és horgászat történeti ismeretek.

A délután folyamán megtanulták az etetőanyag helyes elkészítését, a csontkukac horogra tűzését, majd segítők irányítása mellett spiccbotos horgászatra került sor. A második nap elején az előző nap tanult alapismeretek átismétlését követően szintfelmérésekre került sor, majd ezt követően egy két órás horgászverseny került lebonyolításra. A verseny során a gyerekek többségének sikerült halat fogni.

A zsákmány apró pontyokból, kárászokból és keszegekből állt össze. A gyerekek horgászversenyen elért pontjai hozzáadásra kerültek a már korábban lebonyolított szintfelméréseken elért pontokhoz, amelyet követően kialakult a végeredmény. Az alsó és felső tagozat első öt helyezettei díjazásban részesültek, de az eredményhírdetést követően valamennyi gyerek új ismeretekkel gazdagodva, élményekkel telve térhetett haza.

Díjazottak:
alsó tagozat:
I. helyezett: Nagy Gergő
II. helyezett: Barbinek Csanád
III. helyezett: Kaszás Olivér
IV. helyezett: Papp László
V. helyezett: Kelemen András

felső tagozat:
I. helyezett: Karakó Viktória
II. helyezett: Lőrincz Márk
III. helyezett: Kovács Hanna Sára
IV. helyezett: Zengővári Soma
V. helyezett: Sebestyén Dávid

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

Külön köszönet jár Csengeri Istvánnak, Zengővári Róbertnek, Moravszki Tamásnak és Szilágyi Zsoltnak, akik szakmai munkájukkal hozzájárultak a tanoda színvonalas lebonyolításához.